Enzymen
Interessante feiten
Enzymen zijn reinigingsmiddelen van biologische oorsprong die specifiek inwerken op bepaalde soorten vlekken. Er zijn verschillende soorten enzymen en elke soort leent zich voor het verwijderen van bepaalde vlekken of verontreinigingen (vet, zetmeel, eiwit ...). Alle enzymen in de producten van Persil werken als een katalysator en worden meerdere malen per wascyclus geactiveerd om alle vuildeeltjes volledig te verwijderen. Zelfs bij lage temperaturen. Enzymen moeten ongeacht hun concentratie op de verpakking worden vermeld in overeenstemming met de Europese Verordening betreffende detergentia.
Meer over de enzymen in Persil
De enzymen die in Persil-producten worden gebruikt zijn voornamelijk proteasen, amylasen en cellulasen:
Proteasen
Verwijderen vlekken op basis van eiwitten, zoals ei, bloed en melk
Amylasen
Verwijderen vlekken op basis van suiker en zetmeel, zoals door pasta, aardappelen, rijst en andere graanproducten
Cellulasen
Maken het textiel glad, onderhouden de kleuren, houden witte was wit en voorkomen pluizen
Hoe gebruiken we enzymen?
Persil ontwikkelt continu geavanceerde enzymen die tegemoetkomen aan de veranderende gewoonten in de maatschappij en die zelfs de nieuwste soorten vlekken effectief verwijderen. Daarnaast helpen de enzymen die bij lage temperatuur actief zijn al vlekken te verwijderen bij wastemperaturen van 20 of 30 °C.